Utredning -Reservasjon av overføringskapasitet for handel med balansetjenester for elektrisitet

Information

02 - Contract Notice
Open procedure
5/20/2014 9:41 AM (GMT+02:00)
6/13/2014 12:00 PM (GMT+02:00)
No

Buyer

Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE) Norges Vassdrags- og Energidirektorat (NVE)
Martin Brittain Martin Brittain
Middelthunsgate 29
0368 OSLO
Norway
970205039

Closing date has passed.

Short description

Felles europeisk regelverk for handel med balansetjenester mellom land er under utvikling. For at TSOene skal kunne utveksle og dele balansereserver med hverandre, legger regelverket opp til at TSOene skal kunne reservere kapasitet på overføringsforbindelser for med dette å kunne garantere for muligheten til å kunne utveksle balanseenergi i driftstimen.

 

Å reservere overføringskapasitet til balansereserver innebærer en ny måte å disponere overføringskapasiteten på, siden man ved å reservere overføringskapasitet til balansetjenester trekker kapasitet ut av spot- og intradagmarkedene.

 

I sin søknad om konsesjon for utenlandsforbindelser til Storbritannia og Tyskland ber Statnett om muligheten for å reservere inntil 300 MW per forbindelse til å utveksle balansereserver.

 

NVE ønsker at utredningen skal gi NVE bedre forståelse av de samfunnsøkonomiske konsekvensene av å reservere overføringskapasitet, samt få belyst hvilke elementer NVE må ta hensyn til ved vurdering av eventuelle metoder for å reservere overføringskapasitet.

Files (click "Show interest" to get access)

Name Size
Konkurransegrunnlag 101 KB
Kontraktsbilag 37 KB

Mercell Holding AS

Part of the Mercell Group, one of Europe’s leading providers of e tender systems and information between buyers and suppliers in the professional market.

Contact us

Write to us

+47 21 01 88 00